Det är bristen på pengar som gör att penningsystemet blir ett ohållbart pyramidspel baserat på skuldslaveri.

-------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Mycket jag håller med om i nedan artikel men jag tycker, som vanligt, att den bladdrar ihop pengar med skuld. Det finns inte för mycket pengar i dagens penningsystem såsom artikeln påstår  - det finns för lite pengar. I dagens system använder vi bankernas skulder, dvs våra kontoinnehav, som betalmedel istället för pengar. Bankerna hittar på sina egna skulder och "lånar ut" dessa till kundkontot.

Säg att banken hittar på och "lånar ut" sin egen skuld på 1 miljon kronor till ditt konto. Banken sätter då sig själv och dig i skuld på 1 miljon kronor men har inga kronor lånas ut (ditt konto kan ju bara innehålla bankens skuld på kronor till dig  - ETT KUNDKONTO KAN INTE INNEHÅLLA EN ENDASTE KRONA). Så nu sitter du med en påhittad skuld till banken på 1 miljon kronor (det står skrivet den sk "lånehandlingen" som du skrev på) och banken sitter med en skuld till dig på 1 miljon kronor (ditt konto kan ju, för att tjata, BARA innehålla bankens skuld på kronor till dig och aldrig kronor). Sammanlagt har mao skulderna i samhället ökat med 2 miljoner kronor men INTE EN ENDASTE KRONA HAR LÅNATS UT - det enda som ökat är bankens och din skuld.

Bankens skuld, dvs den 1 miljon av bankens skuld som du håller på ditt konto, räknas dock helt felaktigt in i den sk "penningmängden" och vi kan betala varandra med bankernas skulder genom att vi flyttar bankernas skulder mellan våra konton.

I dagens system måste mao bankerna hitta på skulder för att vi ska ha något att betala skulderna med då det inte knappt finns några pengar som vi kan betala med.


Den sk "lånehandlingen" som du skrev på när banken "lånade ut" 1 miljon av sina egna skulder till ditt konto lägger banken som en tillgång i sin balansräkning. Låter kanske konstigt men det är inte så konstigt. Säg att Nisse är skyldig dig 1000 kronor som du vet att Nisse kan betala närhelst du kräver att han ska betala tillbaka. Då har du tillgång till dessa lika lätt som du har tillgång till en 1000-lapp i plånboken. Mao Nisses skuld till dig är en tillgång som du kan räkna med att få tillbaka närhelst du vill.

På samma sätt är den påhittade skulden du har till banken på 1 miljon kronor en tillgång för banken. Och på samma sätt är bankens skuld till dig på en miljon kronor på ditt kundkonto en tillgång för dig.

Men notera ovan, för att extremtjata, varken din påhittade skuld till banken på 1 miljon kronor eller bankens skuld till dig på 1 miljon kronor (dvs ditt kontoinnehav) ÄR kronor - de är bara skulder på kronor. Eller för att uttrycka det i termen pengar - varken din skuld till banken på 1 miljon kronor eller bankens skuld till dig på 1 miljon kronor ÄR pengar - DE ÄR SKULDER PÅ PENGAR!

Ovan visade vi att någons skuld är en någon annans tillgång ("assests" som det beskrivs i artikeln) . Vi såg också att bankerna föder skulder när de hittar på och "lånar ut" sina egna skulder till kundkonton. Bankerna skapar mao INTE pengar - de föder bara skulder på pengar. Och ju mer skulder bankerna föder som inte kan betalas desto mer skulder måste de skapa för att vi ska kunna betala de skulder som bankerna hittat på tidigare.

Tycker du är svårt att förstå ovan så är det inte fel på ditt förstånd - för ovan är precis så totalt vansinnigt som det låter. Ett betalsystem ska givetvis gå ut på att döda, dvs betala, så många skulder som möjligt. Att låta bankerna ha hand om betalsystemet är mao så galet det kan bli då bankerna lever på att föda så många skulder som möjligt. Ovan är så jävla dumt det kan bli - det är inte du som är dum i huvudet när du förgäves försöker få ihop någon logik i galenskapen!


När bankerna föder skulder hittar de på tillgångar i form av skulder. Folkflertalet sitter i påhittad skuld till fåtalet rika och de rikas "tillgångar" är just de påhittade skulderna som folkflertalet har till de rika. Mao bankerna har delat upp samhället i skuldslavar och slavägare där skuldslavarna är de de fåtal rikas tillgångar. Bankerna återskapar mao ett feodalsamhälle genom sin påhittade skuldsättning av folkflertalet. Bankernas kreditskapare skapar ett samhälle där feodalherrarna äger trälarnas framtida arbete då trälarna sitter i obetalbar skuld till feodalherrarna.

Vi har mao egentligen inget penningsystem - vi har ett system där bankerna tillåts maximera mängden skuldslavar.. Och skälet är att bankerna lyckats ersätta pengar, dvs kronor, med sina påhittade krediter (dvs det som finns på ditt konto) som de satt allt i skuld med.

Pengar ska , som sagt, döda skulder - bankernas krediter föder fler skulder. Bankernas krediter är mao ett slags anti-pengar då bara mer och mer skulder skapas. Och ju mer påhittade skulder bankerna föder det blir allt svårare för skuldslavarna att betala av de påhittade skulderna till de rika som äger skuldslavarna.

Staten kan skapa skuldfria pengar, kronor,  i form av sedlar och mynt. Dessa är riktiga pengar som gör det pengar ska göra - dvs de dödar skulder och befriar skuldslavarna från skuldslaveri. Säg att du har en 500-lapp - då kan du betala Nisse de 500-kronor som du var skyldig Nisse varvid skulderna i samhället minskar med 500-kronor. 500-lappen har då gjort det pengar ska göra - dödat skulder och befriat dig från din skuld till Nisse. Nisse kan sedan betala sin skuld till Pelle på 500-kronor varvid skulderna i samhället minskat med ytterligare 500 kronor och Nisse blivit befriad från sin skuld till Pelle. 500-lappen kan cirkulera och döda skuld efter skuld utan att den förstörs och likt en katalysator döda skuld efter skuld och befria medborgare från skuld.

Men bankerna lever ju, som sagt, på motsatsen - att sätta så många i så mycket påhittad skuld som möjligt genom sina påhittade krediter. Bankerna vill mao inte att det ska finnas några pengar i samhället som kan döda deras påhittade krediter - de vill ju maximera mängden skulder och därför helst utrota de riktiga pengarna så att allt hamnar i påhittad skuld till bankerna.

Artikeln tar helt rätt upp indelningen av de fåtal rika och folkflertalet som blir alltmer utsugna. Men anledningen till den uppdelningen är inte, såsom artikeln påstår, att det finns för mycket pengar - det finns, tvärtom, för lite pengar som kan döda alla skulder (krediter) som bankerna hittat på.

Och japp, alla är skuldslavar till bankerna - om inte annat så genom skatten då staten och kommunen enligt Maastricht måste sätta sig i påhittad skuld till bankerna genom att "låna" bankernas påhittade krediter. Staten får inte skapa riktiga pengar (kronor) för att finansiera sin verksamhet.

För att förklara varför priserna på tillgångar i form av t.ex fastigheter och land går upp som beskrivs i artikeln:

Som vi såg ovan finns det nästintill inga pengar - det enda som finns är skulder som är någon annans tillgångar. Säg att Nisse är skyldig dig 1 miljon kronor. Nisses skuld är då en tillgång för dig. Säg att du börjar tvivla på att Nisse kommer kunna betala tillbaka sin skuld till dig då du hört att Nisse fått besök av kronofogden. Säg att Pelle har ett hus och är villig att sälja det till dig för 1 miljon kronor. Pelle vet inte om Nisses ekonomiska bekymmer och accepterar att bli betald med Nisses skuld till dig. Du får huset och Pelle övertar fordran på Nisse så att Nisse nu är skyldig Pelle 1 miljon kronor.

Ovan är precis vad som sker nu när t.ex fastighetspriserna stiger. De rika har enorma tillgångar i form av de skulder som skuldslavarna har till de rika. När de rika börjar tvivla på att skuldslavarna kommer kunna (eller vill) betala sina påhittade skulder så försöker de köpa en tillgång i form av mark eller fastigheter och få någon annan att överta fordran på skuldslavarna. När de rika förstår att bankernas pyramidspel håller på att falla köper de upp alla reella tillgångar de kan och försöker desperat få någon annan att överta fordringarna på skuldslavarna. Och resultatet blir att tillgångspriserna på t.ex fastigheter, börsen, konst etc ökar när de rika i panik försöker springa ut ur bankernas pyramidspel. Det blir mao ett spel där de rika med alla medel försöker bli av med svarte Petter och försöker få verkliga tillgångar istället.

Jag delar dock artikelns slutsats att de rika, där de flesta blivit rika genom bankernas parasitism, riskerar att få huvudena avhuggna i giljotinen. Den dag folk förstå hur blåsta och utnyttjade de blivit kommer den revolution som Henry Ford sa skulle komma.

Förstatliga alla banker och se till att alla konton kan innehålla digitala kronor (sk e-kronor). Avskriv alla påhittade skulder och se sedan till att skatta finansparasiterna ned till existensminimum. Medlöpande politiker, såsom Anders Borg, Reinfeldt, Göran Persson etc ska fråntas sina tillgångar och erbjudas lägenheter i de någon förort samtidigt som de som bor i dessa områden kan få möjlighet att utnyttja deras herresäten (såsom t.ex Göran Persons gods).


Blain: There Is Too Much Money Pushing up Prices, And It All Ends With A Guillotine

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion