Är vi verkligen maktlösa mot kapitalet?






En central punkt för att få folk att hamna i inlärd hjälplöshet är att få dem att känna sig maktlösa. Om vi skattar de rika kommer kapitalet försvinna utomlands. Om vi reformerar det parasitära penningsystemet kommer likaså kapitalet fly. Det finns ingen annan väg än nyliberalernas "enda väg" som leder till allt större klyftor i samhället.

Sant att i dagens system kan kapitalet fly lättare än någonsin. Med datoriseringen kan kapital flyttas sekundsnabbt och nästintill alla transaktioner globalt är ren spekulation där kapitalet förväntas kunna förmera sig. På 1980-talet hade ungefär 80% av alla valutatransaktioner något med den verkliga handeln av varor och tjänster att göra - bara 20% var då finansiella spekulationer. Idag utgör finansiella spekulationstransaktioner 96,4% av alla valutatransaktioner och endast 0,6% har med verklig ekonomi med varor och tjänster att göra. Källa:
The rise of money trading has made our economy all mud and no brick


Det finns ekonomer som velat begränsa denna parasitära spekulationsekonomi, t.ex genom införandet att den sk Tobinskatten där en liten avgift tas för varje transaktion. Men om ett land inför en sådan kommer kapitalet fly till länder som tillåter fortsatt finansiell parasitering. En Tobinskatt måste ske globalt för att den ska fungera.

Så det kan tyckas som om vi är maktlösa. Men det finns en stor akilleshäl i dagen system - det är extremt centraliserat! Hela det finansiella roulettspelet kretsar kring det betalsystem som centralbankerna sköter och som bankerna kontrollerar.

Så kanske använder vi fel metoder för att tämja kapitalet. Idag går folk ut på gatan och demonstrerar - och visst, det är bra - men det finns inte mycket som tyder på att makteliten bryr sig så mycket om folk bär plakat på gatorna. Ett mycket mer effektivt sätt vore att angripa betalsystemet som finansparasiterna använder. Att hota slänga in en skiftnyckel i roulettehjulet skulle hota fiktionsekonomin och vara en effektiv demonstration mot dagens spekulationsekonomi. Valutamarknader, börser och annan "ekonomisk verksamhet" (läs "parasitär fiktionsekonomi") skulle tvärnita.

Helst skulle så många som möjligt i hela världen slänga in skiftnycklar i det finansiella roulettehjulet samtidigt för att det ska få maximal effekt. Men då hela den finansiella mekanismen är så extremt centraliserat så behövs det inte så mycket grus för att få maskineriet att stanna.
Här är några förslag på skiftnycklar som kan slängas in i det finansiella roulettehjulet. Kapitalet kommer tvingas lyssna om de vet att folket har makten och möjligheten att stänga av deras parasitredskap.

Bankerna är helt beroende av internet för att deras betalsystem och krediter ska kunna användas.

Här är några andra förslag:

1) Demonstranter bestämmer sig för att “bomba” banken genom att gå in på sin banks konto genom internet och logga in och logga ut oavbrutet. Om många (krävs troligen inte så många) gör detta samtidigt hinner inte bankens dator serva alla – bankens verksamhet blir blockerad. Jag talar här inte om sådana DDOS attacker som ett fåtal Ryska ungdomar lyckades sänka hela det Estniska samhället med (inte bara banker utan även tidningar, myndigheter etc). Jag tänkte mig mera att 10 000 tals människor bestämde sig för att mellan vissa klockslag bombardera sina banker. Men sker det samtidigt en DDOS attack skulle det nog vara svårt att lista ut vad som var vad (tror jag – någon som är bättre datakunnig än jag är vet nog bättre).

2) Plocka ut alla sina kontanter och vägra använda krediter i möjligaste mån. Kontanter är centralbankspengar och utgör grund för bankerna uppblåsning av krediter och skuldslavbindning. Att vägra var med i kredit/parasitsystemet är ett effektivt sätt att sätta bankerna på plats. Bankerna skulle snabbt få stänga luckan om folk plockade ut sina pengar (som bankerna inte har) från sina konton.

3) Fysiskt förstöra kommunikationen mellan banker. Detta är direkt olagligt men å andra sidan är bankerna pyramidspel moraliskt perverst så det moraliskt riktiga i detta är svårt att bestrida. Att sätta banker i brand (såsom skett i bl.a Grekland) är kanske att dra till för mycket. Men att kapa internetkablar är ett sådant sätt och ju centralare kapningen blir till RIX (som är centralorganet till bankernas betalsystem) desto större effekt.

-------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Kommentarer

  1. Återupprepar min gamla idé att folk slutar betala/amortera av sin "lån". Om många gör det så havererar banksystemet direkt. Deras mottdrag att huset/bilen ifrån dig är en seg process som inte hjälper dom ett dugg, för då faller priserna, hela husmarknaden blir som ett gungfly, ingen vet värdet på nånting längre.
    En härlig utveckling som asen inte har någon lösning på.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion