Är Positiva Pengar och De Fria kontrollerad opposition?

Det finn en gemensam nämnare i både Positiva Pengars och föreningen (eller vad de nu är för något) De Fria. De påstår konsekvent att bankernas skulder på pengar ÄR pengar. Grundbulten i bankernas bedrägeri ligger just i att få folk att tro att bankernas skulder på pengar ÄR pengar och PP samt De Fria blir väldigt aggressiva om man framhärdar att en skuld på pengar omöjligt kan vara pengar. Positiva Pengar kallar mig för språkfascist och De fria slänger ut mig från grupper på facebook som påstås vilja diskutera penningreform. Både PP och De Fria har mao en gemensam nämnare i att de stryker bankerna lögner medhårs genom att de båda kallar  bankernas skulder på pengar för pengar.

För att påvisa det absurda i Positiva Pengars och De Frias påstående att en skuld på pengar är pengar kan man dra upp guldsmedsbedrägeriet som dagens penningsystem bygger på. Guldsmeden hittade på en massa skuldsedlar på guld som han inte hade och "lånade" ut dessa skuldsedlar. Var skuldsedeln av guld`? Nä, den var av papper. När folk fattade vilket bedrägeri guldsmeden sysslade med blev det bankrusning och folk ville att guldsmeden skulle betala sina skulder på guld. Den lilla plutt av guld som guldsmeden höll tog snabbt slut och de flesta kunde inte få ut något guld.

Vi har exakt samma system idag. Bankerna "lånar ut" sina egna påhittade skulder på pengar till kundkonton. Folk tror att bankerna har pengar men vid bankrusningar visar det sig att bankerna inte har några pengar.

 För att guldsmeden skulle lyckas med sitt bedrägeri var det tvunget att inbilla folk att han hade guld. Dagens banker måste på samma sätt lyckas med att lura i folk att bankernas skulder på pengar ÄR pengar för att det inte ska bli bankrusningar.

Riksbankens uppgift är att säkerställa den finansiella stabiliteten samt skapa förtroende för systemet. Och det centrala i det är att se till att inbilla folk att bankernas skulder på pengar är pengar (lyckas inte Riksbanken skapa förtroende för denna lögn kan det ju, som sagt, bli bankrusningar). Positiva Pengar hyllar Riksbanken för dess "transparens" samtidigt som Positiva Pengar hjälper Riksbanken med att dölja bedrägeriet genom att kalla bankernas skulder på pengar för pengar. Positiva Pengars reformförslag ska dessutom ske under minst en 30-års period och är minst sagt diffust tack vare att de konsekvent kallar bankernas skulder på pengar för pengar. Troligen kommer det bli med Positva Pengars reformförslag som det blev med kärnkraften som skulle avvecklas 30 år efter kärnkraftsomröstningen.

De Fria påstår, som sagt, också att bankernas skulder på pengar är pengar och hjälper på så sätt Riksbanken och bankerna med bedrägeriet fastän De Fria utåt är extremt kritiska mot Riksbanken. Carl Norberg i De Fria säger dessutom titt som tätt att vi har ett "fiat"-system. Fiat är bara ett skitnödigt ord för pengar som staten skapar. I dagens penningsystem utgör bara 2% av den sk penningmängden av fiat (=pengar) och 98% av bankernas skulder på fiat (dvs bankernas skulder på pengar) - så att påstå att vi har ett fiatsystem är till 98% fel. Att bankernas skulder på pengar räknas in i den sk penningmängden såsom om det vore pengar är precis så absurt som det låter .

De Fria är aggressiva och paranoida med många konspirationsteorier där medlemmar slängs ut om ledningen godtyckligt får för sig att personer är infiltratörer. Carl Norberg kramar bokstavligt nazister. De Fria har även mycket goserier för sig angående Trump. Det verkar därför som om de med högeråsikter är de som De Frias i första hand har till uppgift att desinformera.

Positiva Pengar framställer sig mera som snälla och är mer inkluderande - men bara om man är snäll och inte käftar emot den absurda doktrinen att bankernas skulder på pengar är pengar. Positiva Pengar skriver sin 30-års reformplan ihop med sossarnas Reformisterna. Positiva Pengar målgrupp för desinformation är troligen mest de på vänsterkanten.

Så utåt verkar Positiva Pengar och De Fria ha motsatt agenda i mycket - fast dolt har de samma agenda - att hjälpa bankerna inbilla folk att bankernas skulder på pengar ÄR pengar. Dvs de kompletterar varandra i att vara kontrollerad opposition. För det går omöjligt att förstå penningsystemetr med den utgångspunkten.

-------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

  1. Är också mycket misstänksam till PP & DF, av nästan samma skäl som du. En avancerad form utav kontrollerad opposition. Att Norberg kramar nazister stämmer dåligt.
    Han ger inte Gottfried Feder och dennes idéer och storverk någon som helst uppmärksamhet, nämligen att sluta använda det globala banksystemet, för att istället låta staten göra nya pengar, utan ränta.
    Det var ju detta som var kärnan i att Tyskland gjorde sig skuldfri & samtidigt blev den mest genuint starka och sunda ekonomin i världen ca 1938. Det är ju också hela orsaken till att ”man” stoppade denna tyska ekonomiska fribrytning, genom att via sluga intriger starta andra världskriget, som definitivt krossade Tysklands nya ekonomiska system, inkl. andras eventuella idéer att efterlikna dom.
    Att folk har svårt att förstå att bankernas pengar egentligen är skulder är för att det är inte begripligt för trög-Svensson.
    Men att PP & DF inte skulle begripa det är omöjligt. Alltså har dom en agenda.
    Antingen för att dölja = de är i maskopi med banksystemet. Eller så är de taktiska, för att trög-Svensson ännu inte skulle klara av att svälja, vilket gäng som ligger bakom det globala banksystemet.
    Tids nog så kommer det fram i vilket fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Norberg kramade bokstavligen Svenskarnas Partis partiledare vid ett torgmöte.

      Håller med om att dt inte är konstigt att folk inte förstår att bankernas skulder på pengar (dvs folks kontoinnehav) omöjligt är pengar. men inte för att de är korkade som du skrev - de är utsatta för desinformation och De Fria och PP bidrar till förvirringen genom att inte skriva som det är. , Det sorgliga är att De Fria och PP sysslar med samma desinformation som Witte sysslar med. Witte säger en del vettigt men sedan dödar han allt förtroende till en penningreform genom att svamla om rymdödlor, allehanda konspirationsteorier och fan och hans moster. Whitte får penningreformister att framstå som halvgalna foliehattar. Jag tror De Fria med sina konspirationsteorier etc i botten har samma agenda agenda och PP likaså.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion