Max Keiser är inte ärlig


Keiser verkar i det här vara en guldbagge och guldbaggar är inte ärliga - en guldbas är samma skuldslavsystem som dagens sk fiat-system.

Under en sk guldmyntfot hittar bankerna på skuldsedlar på guld som de "lånar ut" (de "lånar" mao ut sin bankens skuld på guld - inte själva guldet). Allt blir mao skuldsatt av bankernas skuldsedlar.

Under en sk fiatbas hittar bankerna på sina egna skuldsedlar på valuta (t.ex kronor i Sverige) och "lånar ut" påhitten och sätter allt i skuld.

Om bankerna tillåts hitta på sina egna skulder på guld eller fiat och "låna ut" påhitten är det mao samma system bara i olika klädsel.

Om 98% av den sk penningmängden bestod av bankernas skulder på guld och endast 2% var guld skulle det till 98% vara ett kreditsystem och endast till 2% ett guldbaserat system. Dvs att kalla det ett guldbaserat system skulle vara fånigt. Det skulle mer riktigt kallas ett skuldslavsystem.

Samma sak med fiat.  Om 98% av den sk penningmängden består av bankernas skulder på fiat och endast 2% är fiat är det till 98% ett kreditsystem och endast till 2% ett fiatsystem. Dvs att kalla det ett fiatsystem är fånigt. Det ska mer riktigt kallas ett skuldslavsystem.

Det är inte fiat som är problemet - det är BRISTEN på skuldfri fiatvaluta som är problemet.

När Keiser säger att centralbankerna "trycker pengar" genom QE så blundar han för att dessa pengar aldrig kommer ut i ekonomin då dessa pengar aldrig kan lämna centralbankerna. Centralbanken fyller på bankernas konton på centralbanken och dessa konton är ett helt slutet internt system som bara bankerna kan använda - INGA av dessa pengar "rinner ut" till allmänheten och de räknas därför inte heller in i penningmängden. Penningmängden ökar mao inte av QE.

Genom att påstå att guld är lösningen går Keiser bankirernas ärenden då en guldmyntfot MÅSTE bygga på en skuldmyntfot. En fiatbas behöver inte bygga på en skuldmyntfot då staten kan ge ut den mängd skuldfri valuta som behövs och förbjuda bankerna från att hitta på skuldsedlar som de "lånar ut" och sätter allt i skuld med. Guld är bankirernas räddningsplanka och ingen lösning.

----------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?