Riksbanken måste låtsas att kundkonton kan innehålla kronor för att undvika bankrusningar

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
----------------

Positiva Pengar utgår från att det finns kronor på ett kundkonto i sin rapport om hur pengar skapas fastän de först säger att ett kundkonto inga kronor kan innehålla. Det som att säga att ett ölglas är tomt men vi låtsas att det är fullt.

Det är detta dubbelspel även Riksbanken måste spela med i - att hävda att ett kundkonto inte innehåller kronor samtidigt som de låtsas att kundkontot kan innehålla kronor För om folk inser att ett kundkonto inte kan innehålla en endaste krona så är sannolikheten för att det kan bli bankrusningar stor. Detta då ett kundkonto bara kan innehålla bankens SKULD PÅ KRONOR till kontoinnehavaren och inget annat - och som sagt - fattar folk det så kommer de springa till bankomaterna och försöka få bankerna att betala av sina skulder genom bankomaten.

Så Riksbanken (och Positiva Pengar) måste spela med i den här teatern med att påstå att kundkontot innehåller kronor men ändå inte innehåller kronor.

Säg att du är på puben och pubägaren säger att han fyllt på ditt glas fastän du ser att det är tomt. Du måste vara riktigt jävla full för att pubägaren skulle kunna lura i dig det.

Samma sak när Riksbanken (och Positiva Pengar) lindansar mellan att påstå att kundkontot kan innehålla kronor men ändå inte. För att lura i folk denna logiska kortslutning så att det inte blir bankrusningar måste Riksbanken och bankerna snurra till begreppen så jävla mycket att kontoinnehavarna inte har en susning om vad kontot kan och inte kan innehålla - de flesta tror att kontot kan innehålla kronor.

Det är roligt att Claussen på Riksbanken i nedan video erkänner att kundkonton inte kan innehålla några kronor. Men han säger det inte direkt utan indirekt genom att fråga vad en svensk krona är för något om kontanter avskaffas. Han vet förbannat väl svaret (likväl som Positiva Pengar vet svaret) - det kommer inte finnas några svenska kronor som allmänheten kan använda om kontanter försvinner - detta då kontanter är de enda kronorna som allmänheten kan använda som betalmedel.

Det enda som kommer existera om kontanter försvinner är bankernas skulder på kronor till kontokunderna. Mao om kontanterna försvinner kommer banksystemet som kartell slippa betala sina skulder till kontokunderna - bankkartellen får mao en total skuldavskrivning och riskerar inte längre bankrusningar.

Claussens fråga vad en svensk krona är för något om det inte längre finns några svenska kronor är en mycket adekvat fråga. Men genom att blunda för vad ett kundkonto kan innehålla blundar Claussen (men även Positiva Pengar) för svaret då svaret avslöjar att penning och banksystemet är baserat på ett enormt bedrägeri och om folk fattar det kan det bli bankrusningar.



Tillägg:
En annan pryl som både Riksbanken och Positiva Pengar påstår är att det är "marknaden" som genom sin "osynliga hand" fasat ut kontanter (dvs kronor) som betalmedel - precis som om bankerna inte har ett incitament till att vilja avskaffa kontanter (dvs kronor). Om kontanter avskaffas kan det inte bli bankrusningar - dvs bankerna kan slippa betala sina skulder till kontokunderna.

Redan har bankerna lyckats pervertera den sk "marknaden" så till den grad att Nordea är på gång att införa negativ ränta på lönekonton. För vad innebär det? Jo, om banken inför minusränta ger banken sig själv en skuldavskrivning gentemot kontoinnehavaren. Detta då ditt konto är bankens skuld till dig. Mao du har lånat ut summan som står på ditt konto till banken och ditt konto är en notering av bankens skuld till dig. Så när banken minskar innehållet på ditt konto genom minusränta är det det samma som att banken skriver av sin egen skuld till dig och du får betala för att banken lånar av dig.

Och givetvis kommer bankerna men troligen även Riksbanken och Positiva Pengar hävda att detta bara är ett resultat av att den "osynliga handen" på "marknaden" skapat minusräntorna. Nordea och andra banker har givetvis inget särintresse av att skriva av sina egna skulder mot kontokunderna. Hur länge ska den här leken hålla på innan folk blir förbannade?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion