Pengar ska döda skulder - banker vill maximera mängden skulder - ska bankerna då ha hand om penning och betalsystemet?

 Skattebetalarna kan tvingas ta notan vid en kris enligt SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist.

Pengar används för att betala skulder. Bankers affärsmodell bygger på att maximera mängden skulder. Dvs bankerna har den motsatta agendan till pengars syfte. Är det då vettigt att bankerna tillåts hitta på 98% av den sk penningmängden genom påhittad skuldsättning? Är det då konstigt att allt sitter i skuld till bankerna och att skuldberget bara blir högre och högre i världens största pyramidspel. Är det då vettigt att bankerna ska hålla i betalsystemet?

Bank of England fd chef, Mervyn King, har sagt att av alla sätt att bygga ett bank och betalsystemet på är detta det absolut värsta sättet. Ändå låtsas alla - Riksbanken, politiker, etc och denne Robert Bergqvist - att detta pyramidspel är optimalt. Det måste de göra för annars riskerar pyramidspelet rasa genom t.ex bankrusningar.

Dags att riva bankernas "penningsystem" byggt på att fånga in så många i skuldslaveri som möjligt och istället skapa ett penningsystem där pengar gör det pengar ska göra - betala skulder.

Bank of England fd chef, Mervyn King, har sagt att av alla sätt som bygga ett bank och betalsystemet på är detta det absolut värsta sättet. Ändå låtsas alla - Riksbanken, politiker, etc och denne Robert Bergqvist - att detta pyramidspel är optimalt. Det måste de göra för annars riskerar pyramidspelet rasa genom t.ex bankrusningar.

Dags att riva bankernas "penningsystem" byggt på att fånga in så många i skuldslaveri som möjligt och istället skapa ett penningsystem där pengar gör det pengar ska göra - betala skulder.

Varje gång en bank hittar på ett "lån" sätter sig banken i lika stor skuld till kontokunden som det påstådda beloppet som banken påstår sig "låna ut" till kundkontot (banken lånar mao inte ut pengar i form av kronor - banken "lånar ut" sin egen skuld då kundkontot inget annat kan innehålla). Så bankerna föder mao två lika stora skulder när de hittar på vad de kallar ett "lån". Sedan kan vi använda bankens skuld, dvs ditt kontoinnehav, såsom betalmedel genom bankernas kontosystem. Dvs bankerna bygger upp ett skuldberg som aldrig kan betalas av - dvs bankernas betalsystem syftar till motsatsen till vad riktiga pengar ska göra - döda skulder.

Vi behöver en penningreform där pengar skapas skuldfritt och där bankerna fråntas rätten att skuldsätta allt med rena påhitt. Om inte kommer samhället bli alt mer feodalt skiktat i de rika ägarna och deras skuldslavar.

Skuldfria pengar, såsom kontanter, kan göra det pengar ska göra - betala, dvs döda skulder. För att konkretisera detta på ett enkelt sätt:

Säg att jag betalar dig en 100-lapp som jag var skyldig dig för att du bjöd mig på fika på café. Mängden skulder i samhället minskar då med 100 kronor men 100-lappen finns ju kvar. Du kan betala din kompis som du är skyldig 100 kr med 100-lappen du fick av mig varvid mängden skulder i samhället minskar med ytterligare 100 kronor. 100-lappen kan vandra runt i samhället och döda skuld efter skuld – likt en katalysator i en bil kan 100-lappen döda skulder utan att själv förtäras.

Permanenta skuldfria pengar är mao en slags antimateria till bankernas skulder - det är därför bankerna försöker utrota kontanter och på alla sätt kommer försöka stoppa Riksbanken från att skapa digitala kontanter, sk E-kronor, till allmänheten.

---------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion