När bostadsbubblan ploppar måste vi ställa bankirerna och politikerna till ansvars och inte låta dem skylla på de bedragna skuldslavarna.

Den svenska bobubblan är antagligen än större än den i Australien. Och liksom på 90-talet kommer bostadsbubblan ploppa även här och allt fler inse att de aldrig ägt bostaden - det är banken som ägt den hela tiden. Liksom på 90-talet kommer folk vakna upp och inse att de hela tiden varit skuldslavar åt banken. Många på 90-talet har ännu inte kommit ur skuldfällan bankerna gillrade då. Och än fler kommer det bli den här gången.

Politiker och makthavare har hela tiden vetat om följderna av att låta bankerna trissa upp bopriserna genom att hitta på alltmer skulder. Politiker och makthavare har hela tiden vetat vad som hände på 90-talet. Men när bubblan ploppar den här gången kommer de alla skylla ifrån sig i det stora sandlådekriget. Politikerna kommer skylla på varandra - "Det var inte mitt partis fel - det var det andra partiets fel". Bankerna kommer skylla på skuldslavarna  - de kommer påstå att det inte  var bankernas fel att de hittade på massa skulder och trissade upp bostadspriserna till fantasipriser - de kommer hävda att det var skuldslavarnas fel som gick på bedrägeriet. Riksbanken och finansinspektionen kommer skylla på varandra och på politikerna (men inte på bankerna - för Riksbanken och Finansinspektionens uppgift är ju att se till att upprätthålla "finansiell stabilitet" - dvs hålla bankernas pyramidspel under armarna).

De har alla vetat om följderna av att låta bankerna häkta in skuldslavar i boendet. De har alla vetat om följderna av att låta bankerna blåsa upp bopriserna med påhittade skulder. De borde inte kunna skylla ifrån sig men det är precis det de kommer göra samtidigt som de kommer skuldbelägga de bedragna skuldslavarna som blivit blåsta. Ingen politiker, ingen makthavare kommer erkänna sin skuld. Gravallvarligt kommer "experter" i media vara Shylocks försvarsadvokater och påstå att de blåsta skuldslavarna måste stå sitt kast och betala "tillbaka" de påhittade skulderna till bankerna - om så skuldslaven måste karva av sitt eget kött - eller ta sitt eget liv - för självmorden kommer öka.

Men de kan inte skylla ifrån sig - det krävs ingen jävla raketforskning för att förstå det här.

Pengar ska, som sagt, betala skulder - det är själva meningen med pengar. Bankerna har motsatt uppsåt - att sätta så många i skuld som möjligt. Politiker och makthavare har hela tiden vetat om att om man låter bankerna sköta betalsystemet kommer bankerna sätta allt i skuld och allt hamna i skuld till banksystemet - för bankerna vill ju inte att skulder ska betalas - bankernas "affärsmodell" (parasitmodell) bygger på att maximera mängden skulder så att de kan suga ut sina skuldslavar maximalt. Politiker och makthavare har hela tiden vetat om att om man låter bankerna sköta betalsystemet så kommer bankerna se till att hitta på så mycket obetalbara skulder det bara går för att maximera sin vinst. Politiker och makthavare har hela tiden vetat om att bankerna kommer skapa ett anti-betalningsystem som drunknar i skulder om bankerna får sköta betalsystemet. För, som sagt, riktiga pengar ska betala skulder - bankernas "krediter" gör motsatsen, de dränker samhället i skuld.

Men ändå kommer politiker och makthavare skylla ifrån sig och vägra stå för sina handlingar - de enda som kommer avkrävas ansvar är de bedragna skuldslavarna som kommer sitta i obetalbar påhittad skuld till bankerna resten av sina liv. Skuldslavarna måste avkrävas ansvar för om skulden läggs på bankerna avslöjas pyramidspelet och hela det finansielle luftslottet med börsen etc rasar. Politikers och makthavares främsta uppgift är just att hjälpa bankerna måla upp fiktioner.

Så vi lever i en fiktionsvärld där bankerna inbillat oss att skulder (krediter) är pengar när pengar i verkligheten ska betala skulder. Det är utgående från den fiktionen som alla andra fiktioner målas upp. Det är dags att se verkligheten som den är och ställa politikerna och makthavarna mot väggen och kräva att de står för sina handlingar. Det är dags att avskaffa bankernas rätt att sätta allt i skuld med intet. Det är dags att se till att bedrägeriet avslöjas och skuldslavarna släpps fria genom skuldavskrivningar. Det är dags att kräva tillbaka parasitrovet som bankirer, politiker och makthavare anskaffat sig. Det är dags att skapa ett penningsystem där det finns pengar som kan betala skulder.

---------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion