Banken lånar av dig och du lämnar huset i pant - banker är inverterade pantbanker

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
----------------

De flesta tror att banken lånar ut pengar, dvs kronor till ett kundkonto. Bankerna påstår t.o.m att de lånar ut kronor till kundkonton.

Men i verkligheten kan bara ditt konto innehålla en notering av hur många kronor banken lånar av dig. Det krävs bara ett extremt enkelt exempel för att bevisa att ditt konto bara kan innehålla vad din bank lånar av dig:

Säg att du går in på banken med en kasse med 100 000 kronor i 500-lappar och gör en insättning. Bankpersonalen tar då emot sedlarna och stoppar dessa i kassavalvet samt skriver sedan upp att banken nu är skyldig 100 000 kronor på ditt konto. Ditt konto kan mao aldrig innehålla en endaste krona - ditt konto kan bara berätta hur många kronor som banken lånat av dig.

Om du är pank kan du gå till en pantbank och låna pengar av pantbanken mot att du lämnar en pant.

Om du ska "köpa" ett hus kräver banken att du lämnar ifrån dig huset i pant mot att banken fyller ditt konto med säg 5 miljoner. Men vad såg vi ovan att ditt konto innehåller? Jo, som sagt, ditt kundkonto kan PER DEFINITION bara innehålla en notering på hur många kronor banken lånar av dig. Banken köper en försäkring (en sk "promissory note" som banken lögnaktigt döper om till "lånehandling") på krita och bankens skuld hamnar på ditt konto - banken hittar på kontoinnehållet från luften. Mao är det du som ger banken en kredit då det är du som lånar ut till banken - banken ljuger rakt av när den säger sig vara långivare och kreditgivare. Banken vänder totalt ut och in på sanningen.

Så för att sammanfatta lögnerna bankerna hänger sig åt :

1) Banken är alltid låntagare till det som skrivs på kundens konto (banken hävdar lögnaktigt att den lånar ut till kundkontot)

2) Kunden är alltid kreditgivare av det som skrivs på kundens konto (banken ljuger och säger att banken är kreditgivare när den påstår sig "låna ut" till kundkontot)

3) Du ger huset i pant fastän det är banken som lånar av dig (dvs precis tvärtom mot hur en pantbank fungerar - en pantbank är mao ett under av hederlighet jämfört med en bank)

4) Banken påstår sig låna ut kronor till ett kundkonto när kundkontot bara kan berätta hur många kronor banken lånat av kontokunden. Ett kundkonto kan mao inte innehålla en endaste krona - kundkontot kan bara innehålla bankens skuld på kronor till kontokunden.

Ovan är ovedersägliga fakta men t.o.m om man framför dem till "penningreformister" kommer de flesta blunda stenhårt  - så djupt sitter tron på att bankerna lånar ut något.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion