Bankerna tar alltid ut oändlig "ränta" - det är ocker i absurdum

Jag tycker många penningreformister koncentrerar sig för mycket på räntan som bankerna tar ut. Bankerna tar alltid ut oändlig ränta om den skuldsatte måste betala "tillbaka" en endaste krona av den påhittade skulden. Det centrala är att bankerna skuldsätter allt genom att hitta på skulder från luften och att bankerna skapar ett skuldslavsamhälle genom att kontrollera betal och penningsystemet.

För att konkretisera att bankernas ränta alltid är oändlig:

Säg att banken lånar ut 100 kronor (själva sedeln) till dig och kräver tillbaka 1100 kronor. Hur mycket har banken då tagit i ränta? Räntan blir 1000/100=1000% (du betalar tillbaka hundralappen och resten, dvs 1000 kronor är ränta)

Säg att banken lånar ut 10 kronor (själva myntet) till dig och kräver tillbaka 1010 kronor. Hur mycket har banken då tagit i ränta? Räntan blir 1000/10=10000% (du betalar tillbaka tian och resten, dvs 1000 kronor är ränta)

Säg att banken lånar ut 1 krona (själva myntet) till dig och kräver tillbaka 1001 kronor. Hur mycket har banken då tagit i ränta? Räntan blir 1000/1=100000% (du betalar tillbaka kronan och resten, dvs 1000 kronor är ränta)

Av ovan kan man sluta sig till att att när det utlånade beloppet som banken lånar ut går mot noll går räntan mot oändligheten. Mao kan man säga att banken tar oändlig ränta då banken inget lånar ut.

Mao om banken kräver "tillbaka" en endaste krona i amortering så tar banken ut oändligt med ränta då banken inget lånat ut.

Mao bankernas ocker överträffar med råge alla ockerräntor som procentare tar på sms-lån etc . Man kan inte ens kalla det "ränta" då bankerna inget lånat ut överhuvudtaget - det är ocker i absurdum. De företag som sysslar med ockerräntor på sms-lån är fullkomliga amatörer jämfört med bankerna.

Att fastna i begreppet "ränta" blir ett erkännande av att banken lånat ut något. Begreppet ränta förutsätter att en skuld existerar - men då bankerna inget lånat ut är skulden helt påhittad. Är skulden helt påhittad finns inget att betala tillbaka.

Så om man snöar in på begreppet ränta riskerar man att missa att ingen skuld till bankerna existerar överhuvudtaget då bankerna inget lånat ut. 

Överkurs:
I verkligheten är det banken som lånar av kontoinnehavaren. Banken köper en försäkring (en sk promissory note) på krita av kontoinnehavaren. Banken skriver sedan upp sin skuld på kontoinnehavarens konto. Att låna ut sin egen skuld till kundkonton, såsom banken gör, är att låna ut ingenting (det är t.om snäppet värre - ett bedrägeri av groteska mått)

-----------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
----------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?