Vi måste stoppa nyliberalismens återinförande av feodalism!

Boken som mekaniskt beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
----------------

Säg att en person äger alla resurser i hela samhället. Hur ska då resten av samhället kunna bruka något av alla resurserna? De måste låna av den som äger allt -de måste sitta i skuld till den som äger

Ett fåtals obegränsade ägande och uthyrande av samhällets resurser är grunden för feodalism. Dvs skuldsättningen och skyddet av obegränsat ägande är grunden för  feodalism då den som hyr lånar av den som äger.

Av ovan följer att bankerna är pelarna i nyfeodalismen där klyftorna ökar i allt snabbare takt och där ägandet koncentreras till allt färre. För bankerna är de sätter de som inget eller väldigt lite har i skuld till de som redan äger mycket.

Illusionen om att bankerna skapar välstånd för alla måste upprätthållas för att inte de där nere ska göra uppror. Boskuldslavar inbillas därför t.ex tro att de äger sin lägenhet men i verkligheten äger bankerna bostäderna och de få äger bankerna. Boskuldslaven måste bli tjänare åt bankernas aktieägare för att få hyra huset av banken.

Vad är skillnaden mellan en aktieägare och en feodalherre? Nästan ingen alls. Feodalherren satt på slottet och kunde som en parasit suga ut andras arbete - en aktieägare med insiderinformation kan sitta framför datorn och flyta siffror och på så sätt suga ut skuldslavarna som bankerna anskaffat. Börsen är ett riggat kasino som bygger på inkomster utan arbete - dvs utsugning av andras arbete. Börsen och feodalism är kusiner.

Och grunden för denna nyfeodalism är bankerna som föder skulder från ingenting och gör de som inget har, mer än sitt framtida arbete, till skuldslavar åt de som äger nästan allt.

Enligt ekonomiprofessor Michael Hudson var Rom det första samhället att inte ha skuldavskrivningar och omfördelning. Resultatet blev att det Romerska samhället gick in i den mörka medeltiden grundat på feodalt skuldslaveri där de få som ägde allt kunde leva som parasiter på de som inget annat ägde än sitt framtida arbete.

Lyssna på Michael Hudson om skuldavskrivningarnas historia. Den som inte känner historien är dömd att upprepa den. Det är dags att stoppa nyliberalismens återinförande av feodalism!


Kommentarer

  1. Trevligt att du börjat om igen. Vad gäller feodalismen har vi samma tankar. De vet ju ända sedan 1944 att systemet är omöjligt och har planerat därefter.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion