Wikipedias rangordning över "demokratier" är ett skämt!

  ---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Wikipedia har en lista som rangordnar "demokratier" enligt tidningen The Economist. USA är på plats 26. Hur många länder måste t.ex Ryssland bomba till stenåldern för att komma till samma position som USA? USA:s lista på länder som bombats till stenåldern är ju ganska lång. I min värld skulle det faktum att ett land militärt förött andra länder dra ned indexet rejält men troligen finns inga sådana parametrar med i The Economist beräkning.

Likaså skulle USA:s eviga störtande av demokratier och tillsättande av diktaturer även dra ned indexet. Samma gäller aktivt stöd åt diktaturer, såsom USA:s stöd till t.ex Saudiarabien (Sverige skulle komma in där i ett hörn också då vi säljer vapen gladligen till Saudiarabien fastän landet, tillsammans med USA, skapat den värsta humanitära katastrofen i världen enligt FN i Jemen) Men tydligen är det också borttaget från beräkningen av indexet.

Vidare är "The Economist" för en totalt frisläppt marknadsekonomi där statens roll är i princip noll. Man kan ifrågasätta sig om det verkligen är ett bra utgångspunkt. Kan demokrati verkligen mätas om man bortser från ekonomisk demokrati? Själv anser jag t.ex att det finansiella systemet är nästintill bara parasitärt. Faktum är att är att USA och indirekt väst kunnat suga ut resten av världen genom att USA ensamt kunnat skapa dollar från luften då dollarn är världens reservvaluta. De små länder som motsatt sig dollarhegemonin har USA bombat sönder (t.ex Irak, Somalia, Libyen, Syrien etc). Stora länder, som varit för militärt starka för att angripas har USA satt under sanktioner (Iran, Ryssland, Kina Venezuela etc). Att ha en självständig centralbank samt stora statliga banker, såsom Ryssland och Kina har, är enligt The Economist inte förenligt med demokrati - för mig är det en grundsten för att det överhuvudtaget ska gå att påverka ett lands interna politik utan att få diktat från den internationella bankmaffian.

Det brukar påstås att USA aldrig vinner några krig men USA behöver inte vinna krig då det räcker  att förstöra det motsträviga landets valuta. Om ett lands valuta blir värdelös kommer det ersättas av dollar varvid USA:s finansmaffia kan köpa upp alla tillgångar i landet gratis (detta då, återigen, enbart USA kan skapa dollar från luften - mekaniken kallas dollarization ).  Sovjets utrikesminister Molotov kallade, helt rätt, dollarsystemet för dollarimperialism - troligen har The Economist ingen parameter för imperialism i sin beräkningsgrund.

Kan fortsätta påpeka hur totalt värdelöst The Economist:s lista är men tänker avsluta med frågeställningen om representativ demokrati verkligen är den hörnpelare i en demokrati som vi tror att den är. Aristoteles tyckte att lottning var demokrati medans representativa val var till för att överheten skulle kunna fortsätta härska. Kan kanske låta konstigt då vi alla blivit indoktrinerade till att tro att representativ demokrati är den enda formen av demokrati men kolla videon nedan så framgår bristerna i representativ demokrati ganska klart.





Kommentarer

  1. Man behöver inte syna politikernas svammel om demokrati särskilt noga för att inse att allt är just svammel.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?