Finansparasitismens utsugning kräver oändlig tillväxt på en ändlig jord

  -----------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
-------------

I mitt föregående blogginlägg beskrev jag hur finansparasitismen kommer skapa fascism när den reella ekonomin (dvs riktiga företag och de som arbetar i dessa samt offentlig vård etc) är så utsugen och utsvulten att det inte längre går att suga ut något mer från den. Finansparasiterna kommer skapa fascism för att skydda det parasitrov som de anskaffat - fascismen blir ett skydd mot socialism. 

Ta t.ex Venezuela. Finansparasiterna har blockerat landet från att använda det internationella betalsystemet (Swift). Avsikten är att svälta ut landet och störta den sittande socialistiska regeringen samt  ersätta den med en fascistisk lydig ledare som låter landet bli utsuget av västs finansparasiter. Venezuela framställs som en kommuniststat men i verkligheten är det privata ägandet i Venezuela större än t.ex i Frankrike. Så företagen och den reella ekonomin är inte nationaliserad som finansparasiternas media påstår. Det är mao inte en vänster-höger kamp mellan riktiga företag och arbetare. Det är en kamp mellan finansparasitismen och den verkliga ekonomin.

Såsom grundaren av BNP-begreppet, Simon Kuznets, påpekade borde inte finansparasitismen ingå i beräkningen av BNP - detta då finansparasitismen inga värden skapar i form av varor och tjänster. Tvärtom suger finansparasiterna ut den verkliga ekonomin.

Finansparasitismen är mao en fiktiv form av ekonomi. Fiktioner har inga gränser - mao finansparasiternas fiktioner kan växa sig hur stora som helst. Den verkliga ekonomin är dock begränsad av jordens ändliga resurser. 

Jämför med en blodigel som fäster sig på ett värddjur, säg en älg. Blodigeln bidrar inte med någonting - tvärtom suger den ut så mycket den kan från älgen. Växer blodigeln ohämmat så måste älgen äta mer. Till slut dör älgen av att  det inte finns tillräckligt med bete (dvs älgens naturliga resurser tar slut). Fram till dess måste älgen äta mer och mer i allt snabbare takt för att mata blodigeln.

Samma sak med den verkliga ekonomin. Finansparasiterna har lagt på så mycket pålagor på den verkliga ekonomin (påhittade skulder, avgifter etc) att företag och folk inte hinner med att mata finansparasiterna längre. För att kunna hinna betala av de växande påhittade skulderna till finansparasiterna måste den verkliga ekonomin producera mer i allt snabbare takt för att kunna mata finansparasiterna. Till slut finns inget kvar av jordens resurser - mao finansparasiterna lyckas förstöra hela jorden med sin fiktiva ohämmat växande "ekonomi".

Planerat åldrande är ett groteskt exempel på hur finansparasiterna driver fram denna ödeläggelse av världen. Om företag skapar prylar som håller så behöver inte folk köpa nya prylar. Om folk inte behöver köpa nya prylar kommer företaget få mindre och mindre med intäkter.  Får företaget mindre med intäkter kommer företaget inte kunna betala av på de påhittade skulderna till finansparasiten (banken ich aktieägarna) . Företag måste mao se till att prylarna går sönder så snabbt som möjligt. Mao de riktiga företagen måste göra precis samma sak som älgen gjorde för att försörja blodigeln - företagen måste öka produktionen och ödeläggelsen av jorden för att försörja den evigt växande finansparasiten.

Jag tycker nedan video om planerat åldrande är mycket informativ. Den är gjord av en Jugoslav som är uppväxt under kommunismen. 

Jag är för små och medelstora företag. Storföretag ska dock nationaliseras om de bildar oligopol eller monopol. Finansparasitismen ska helt och hållet avlivas - såsom Keynes föreslog.




Kommentarer

  1. Jag hann inte se ditt inlägg idag. Är du blockerad igen?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Vad är det som kineserna gör rätt som väst gör fel?