Bankerna ska ha sitt skålpund kött oavsett hur många skuldslavar som tar livet av sig

 
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------  

I Shakespeares "Köpmannen i Venedig" lånar Shylock ut pengar till köpmannen Antonio med kravet att Antonio ska karva ut ett skålpund av sitt eget kött som betalning ifall han inte kan betala i tid.

Shylock framstår som girig och omoralisk. Banker är faktiskt än mer omoraliska och giriga än Shylock.

Shylock lånade de facto ut pengar - ingen bank har någonsin lånat ut några pengar - banker hittar på sina egna skulder till kundkonton och ljuger kontokunden rakt i ansiktet genom att påstå att banken lånar ut något. Så banker är betydligt oärligare än Shylock någonsin var i pjäsen.

I pjäsen prövas Shylock krav i en rättegång. Dagens skuldslavar kan inte få sin "skuld" till banken prövad juridiskt. Banken ska ha "tillbaka" vad den aldrig "lånat ut" och det med ränta oavsett vad.

Efter finanskrisen i Grekland ökade självmorden med 40%. Skuldsatta greker fann ingen annan utväg än att ta livet av sig. Att avskriva de påhittade skulderna till bankerna har det aldrig varit tal. Bankerna går bokstavligen över lik för att få "tillbaka" vad de aldrig lånat ut.

Matpriser går upp, elpriser går upp. Allt går upp. Men bankerna ska ha sitt skålpund kött oavsett. De ska t.o.m ha mer genom att de höjer räntorna.

När bankerna karvar in till märgen på folk och företag dödar de också samhällsekonomin som blir alltmer sargad. Tyngd av påhittade obetalbara skulder får landet svårare och svårare att konkurrera med länder som håller sina finansiella parasiter i schakt. Företag har så höga kostnader att de inte längre kan konkurrera med länder där bankerna inte lika lätt kan karva ut sitt skålpund. Löntagare kräver högre löner då de är boskuldslavar åt bankerna som inte bryr sig om barn svälter eller folk begår självmord i desperation - banken ska ha "sitt" oavsett vad. Den verkliga ekonomin dör och politiker samt media låtsas inte se det omoraliska i bankernas frossande.


Samhällets självförsörjningsgrad är noll enligt livsmedelsverket. Samhällsekonomin vacklar alltmer då stora stycken är utslitna och förtärda av bankzombierna. För bankerna är zombier vid det här laget då allt mindre av den verkliga ekonomin finns kvar som de kan frossa på. Det är endast Riksbankens "lik-vid-liv-stöd" (likviditetsstöd) som håller bankzombierna på fötterna så att de kan fortsätta mumsa på det lilla som finns kvar.

Avskrivs alla påhittade skulder till bankerna skulle löntagare inte behöva kräva så stora löneförhöjningar och företagen skulle bli mer konkurrenskraftiga, i synnerhet när företagen också blir av med sina "skulder" till bankerna. Då även staten och kommuner skulle bli de bli av sina "skulder" till bankerna skulle skatten på arbete kunna sänkas. 

Men prioritetsordningen är att hålla bankerna på fötterna oavsett samhällskonsekvenser så inga skuldavskrivningar får ske.

Som sagt, i Grekland ökade självmorden med över 40% iom den finansiella krisen. Hur många ska ta livet av sig i Sverige innan folk vaknar och förstår att skulden till deras armod inte är deras - skulden ligger hos det finansiella systemet. Hur många lik ska bankerna gå över i Sverige för att få sitt skålpund?

Vi måste sluta blunda för bankernas och rentierekonomins parasiterande och lägga skulden där den ska ligga. Såsom ekonomiprofessor Michael Hudson säger nedan måste folk kräva skuldavskrivningar. Staten kan inte tjäna både parasiten och samhället samtidigt.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion