Nyliberalismen är den nya världsomspännande religiösa sekten

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
----------------


Alla riksdagspartier har sektbeteenden idag då alla partier är nyliberaler, dvs de predikar sagor om frihet genom "den fria marknaden", där "fri konkurrens" existerar och det hela sköts av en gudomlig "osynlig hand". Nyliberalismen är en religiös sekt.  Liksom t.ex kristendomen skyddade orättvisan i det feodala medeltida samhället genom att påstå att fördelningen av egendom var kommen av den osynliga guden i himlen predikar nyliberalerna sitt skydd av de rikas egendom genom hävda att den är kommen genom att den gudomliga osynliga handen som styr "marknaden" genom ett kvasidarwinistiskt urval.

Alla riksdagspartier, japp, t.o.m Vänsterpartiet, är bundna av nyliberalernas sektbeteenden. De predikar alla sagor om frihet genom "den fria marknaden", där "fri konkurrens" existerar . I verkligheten är nyliberalismens mål det motsatta -  att ge de multinationella företagen och storfinansen oinskränkt makt och döda all inhemsk frihet och självständighet. De är inte enskilda individer eller småföretag som traskar över nationsgränserna - det är bara storföretagen och storfinansen som kan ta sådana stora kliv. Genom att ge de multinationella företagen rätt att träda över alla nationsgränser kan de slakta all lokal ekonomi. Genom att ge storbankerna obegränsad frihet att göra skuldslavar av alla fjättras länderna och dess innevånare till att bli slavar i nyliberalismens nya feodalism där ett fåtal äger allt medan andra får leva på hoppet att de rika ska släppa smulor ifrån sig. Nyliberalismens och medeltidens feodalism skiljer sig bara från varandra i klädsel.

Monoteismen i t.ex kristendomen säger att det bara finns en gud och de som tror annat är trolösa. Att tro sig ha patent på sanningen är ett sektdrag. Nyliberalismen har dränkt oss i tron att det inte finns något annat alternativ. Thatchers, Bildt, Reagan, Reinfeldts etc mantrade om "den enda vägens politik" etc. Men om de nu bara finns en väg - vari helvete finns friheten, dvs liberalismen, i att det bara finns en väg?. Tankeinkapslingen i tron på att det bara finns en väg är en sekttro som i princip alla partier, media och utbildningen av t.ex ekonomer predikar.

Dagens partier skapar en politiker-broiler-adels-klass som drillas till att bli nyliberala sektmedlemmar. De politiker som tänker utanför nyliberalismens PK-korridor kastas ut. Genom broilersystemet kan alla kommande politiska makthavares förehavanden registreras och troligen finns det hållhakar på dem alla och de som inte tänker som de blir tillsagda rensas bort. Ta t.ex  Ulf Kristersson - han har hur många skelett i garderoben som helst - och det är troligen bara toppen av isberget - de riktiga makthavarna har troligen än mer och än grövre hållhakar på Kristersson. Om Kristersson på minsta sätt bryter med den nyliberala sektens förhållningsorder kommer en massmedial lavin putta ut honom från all makt. Om han däremot håller sig trogen till det den nyliberala trosförklaringen kommer han belönas rikligt (precis såsom hans företrädare Reinfeldt som fick ett högavlönat "jobb" på en storbank som belöning för sitt bidrag till att införa den nya nyliberala feodalsamhället)  Systemet med att partierna odlar broilerpolitiker är korruption "by design".

Dagens korrupta partisystem måste brytas upp. Ett system med direktdemokrati där folkomröstningar på såväl lokal som nationell nivå sker är ett sätt. Ett annat sätt är att utse politiker genom lottning. Lottas politikerna kommer det motverka den korrupta broilertradition som idag härskar i alla dagens riksdagspartier. Enligt Aristoteles var lottning av politiker demokrati och val av (broiler)politiker det samma som oligarkiskt mao aristokratiskt.  I en aristokrati föds aristokraten till sin position - i partiernas broilersystem säkerställer att broilerna föds in till sin position - politiker-broiler-systemet är mao i grunden aristokratiskt uppbyggt. Givetvis kommer broilerna kackla i högan sky om "politikerförakt" och tupparna gala om "populism" när deras position i hierarkin hotas - men aristokratin har alltid lidit av folkförakt så det är bara att låta dem gala. Vi behöver inte nacka alla politikerbroiler men vi måste ta ifrån dem deras aristokratiska förmåner och fördela om egendomen.



Kommentarer

  1. Som motvals väljare med Anarkistisk grundsyn AmarkoSyndikalistik strävan, kan jag inget annat än att hålla med om analysen, även om lösningen käns lite som ett gungfly. Skulle vilja se /höra / känna till fler konkreta exempel där systemet prakiserats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, lösningen är väl inte glasklar - men från den positiva sidan sett kan det fan inte bli värre än det är.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion