Därför vill västs parasitära finansiella elit ha krig



 
Det brukar sägas att marknadskapitalismen slår socialismen i produktion. Ryssland producerar 7 gånger mer vapen än hela väst klarar av att producera. Skälet är att Ryssland behöll behöll en socialistisk politisk styrning av vapenindustrin. Västs privatiserade vapenindustri baseras på "just in time" samt att kortsiktigt maximera vinsterna för aktieägarna. Västs ekonomier har finansialiserats på den reella ekonomins bekostnad vilket lett till avindustrialisering och förstörelse av industriell kapacitet.


Det är intressant att finansparasiten Warren Buffet påstår att USA var socialistiskt under andra världskriget (företagen var privata men produktionen styrdes centralt). Såsom Greklands fd finansminister säger i videon var USA:s förmåga att tillverka varor 8 gånger större efter andra världskriget än före. Såsom det enda producerande landet (om man bortser från Sverige som också hade en intakt industri efter kriget) kunde USA genomföra dollarhegemonin och exportera till hela världen. Med tiden fick USA en allt större finansiell parasitär sektor som dödade USA:s industriella kapacitet.

Att ha en demokratisk socialistisk styrning av ekonomin är m.a.o i produktionshänseende överlägset marknadsfundamentalisterna religiösa tro på "marknaden" (som egentligen styrs av den finansiella eliten) Ett samhälle ska inte överlåta styrandet av ekonomin åt finansiella parasiter. Att blåsa upp fiktiva värden i tillgångar som börsen och bostadsbubblor genom att låta banker hitta på krediter är som att kissa på sig - det värmer för stunden men sedan kommer kylan. Naturliga monopol och stora företag ska vara demokratiskt styrda.

Västs alltmer högljudda bankande på krigstrummorna ska nog ses från ovan perspektiv. Västs finansiella högadel vill behålla sin parasitära makt över resten av världen genom sin kontroll av det finansiella systemet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta