Låt bankerna falla och rädda den reella ekonomin

Järnvägen rasar ihop, allt rasar. De enda som inte rasar är zombiebankerna som staten till vilket pris som helst håller under armarna, Hur kunde det bli så?
 
1985 avreglerades kreditmarknaden och bankerna tilläts hitta på nästintill hur mycket som helst av sina egna skulder och "låna ut" till kundkonton. Bankerna blåste upp en enorm bostadsbubbla där skuldslavar inbillas tro att de är rika då de tror att bankerna ska kunna pumpa upp bubblan i all evighet med än mer krediter.

Börsen och bostadsmarknaden är pyramidspel som faller när bankerna inte längre kan pumpa upp dem. Bankerna har genom sin parasitism gjort kostnadsläget för allmänhet och företag så högt att Sverige fått svårare att konkurrera och därför avindustrialiserats. Kvar finns nästan bara bankernas uppblåsta finansiella fiktioner - den reella ekonomin håller på att dö.

För att inte den svenska kronan ska tappa i värde så måste staten se till att "värdeökningen" på börsen och bostadsmarknaden fortsätter blåsas upp av bankernas krediter. Slutar bankerna pumpa in allt mer krediter i bubblorna ploppar fiktionen och pyramidspelen rasar. Ploppar fiktionen sjunker kronan och svensk ekonomi beståendes mestadels av konsumtion kör över ättestupan.

Den reella ekonomin dör medans den finansiella parasiten matas till vilket pris som helst. Riksbankens likviditetsstöd (läs "lik-vid-liv-stöd") åt zombiebankerna har grävt ett 44 miljarder hål i Riksbankens balansräkning som staten enligt den nya riksbankslagen måste betala. Det måste tas ur den statliga budgeten på något sätt - dvs än mer neddragningar i underhåll av infrastruktur, vård och omsorg etc.

Enligt SJ ligger "underhållsberget" för järnvägen på 75 miljarder. Det är 75 miljarder som behövs utspritt på flera år. Jämför det med att Riksbanken i år kräver 44 miljarder för fylla det hål i Riksbankens balansräkning som zombiebankerna orsakat. Men det är inte bara järnvägen som förfaller - allt förfaller - de enda som inte faller är zombiebankerna.

SJ:s förfall är också orsakat av nyliberalernas avregleringar. Citat:

"År 1988 avreglerade Sverige tågen och de olika bolagen som bildades hade alla som mål att gå med vinst. Trafiken ökade och priserna sjönk, men det övergripande ansvaret för infrastrukturen försummades, skriver Dagens Nyheter i ett reportage.

Som konsekvens uppstod det så kallade underhållsberget, vilket syftar på den samlade kostnaden för att byta ut gamla spår, kontaktledningar och stolpar. I dag ligger kostnaden på 75 miljarder kronor."

Det är dags att låta bankerna rasa och nationalisera det finansiella systemet. Detta långsamma självmord av den reella ekonomin måste stoppas innan finansparasiterna förstört allt fungerande i samhället.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta