Europa måste frigöra sig från USA innan det blir ett nytt utsuget Latinamerika


 

Nyliberalismen har alltid varit ett försvar av imperialistisk kolonialism.

Många vet att USA:s dollar, som bara USA kan skapa från ingenting, fungerar som ett imperialistiskt utsugningsinstrument. Inget utsuget land tillåts utveckla sin egen ekonomi då det skulle stärka landets valuta, landet skulle då inte behöva använda dollar i samma omfattning. USA:s dollar är beroende av att kaos råder i de utsugna länderna för att dollarn ska kunna fortsätta sin utsugning.

Det är färre som vet är att Frankrike också suger ut Afrika genom att ha kontrollen över den afrikanska valutan CFA, en utsugning som beskrivs bra i videon . Fler länder i Afrika kopplar loss sig från Frankrikes utsugeri och formar ekonomiska koalitioner med Kina och Ryssland. Kina bygger vägar och infrastruktur - USA och Frankrike bombar länder som försöker frigöra sig från västs imperialism (Libyen är ett exempel där både Frankrike och USA hade ett gemensamt intresse att få bort Gaddafi då denne ville införa en afrikansk valuta som skulle hota både dollarn och Frankrikes CFA)

Både Frankrike och USA förlorar alltmer fotfäste världen över. USA är den absolut starkaste makten. När USA:s finansiella tentakler inte längre kan suga ut u-länder genom dollarn kommer de i allt större omfattning suga ut sina privilegierade vasaller istället. Enligt en rapport från The European Council on Foreign Relations vasalliseras Europa i allt snabbare takt.

Det kanske är dags för Europa att söka andra vägar istället för att låta USA införa en Monroe-doktrin över Europa i takt med att USA förlorar Latinamerika och resten av världen? USA:s och västs eviga krig kanske inte är lösningen på världens problem?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta