Bankernas orealiserade förluster är nu mycket större än vid finanskrisen 2008 - dags att nationalisera bankerna?


Vid finanskrisen 2008 räddades bankerna genom att staten gav bankerna 500 miljarder i likviditetsstöd genom att staten köpte upp hälften av alla bostadsobligationer. Annars hade bankernas pyramidspel bostadsbubblan ploppat och bankerna gått åt helvete.

Idag sitter Riksbanken med 255 miljarder i bostadsobligationer (säkerställda obligationer) vilket håller upp det finansiella pyramidspelet.

Finansparasiter tycker att marknadsekonomi går ut på att staten inte ska rädda företag genom att konstlat hålla dem på fötterna - förutom då det finansiella systemet - där ska socialism alltid råda så att deras älskade finansparasitism kan fortgå.

Banksystemet sitter ihop som ett dominospel där en banks skuld är en annan banks tillgång. Vid förluster drar därför den ena banken med sig en annan bank som sedan drar med sig nästa osv. Finanskrisen 2008 började i USA och spred sig. Kolla in bankernas orealiserade förluster i USA 2008 och jämför med läget nu 2024 - frågan är hur länge till det kan hålla innan bankerna måste räddas igen av staten.

Tycker ni staten ska gå in och rädda bankerna igen? Eller är det dags att låta pyramidspelet falla och nationalisera galenskapen? Ha skuldavskrivningar så att svenska hushåll och företag kan återfå konkurrenskraft och erkänna att den finansiella parasitismen har dödat företag samt att det "postindustriella samhället" långsiktigt är ett ekonomiskt självmord?

Vad tror ni våra politiker kommer göra?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta