Hur flyktingfrågan kan lösas baserat på fakta och moral som media och politiker förtiger


Nästan alla partier (med undantag för Vänsterpartiet och Miljöpartiet) låter idag som Sverigedemokraterna lät för fem år sedan. Alla vill de minska flyktingströmmarna och slänga ut invandrare som flytt. Det gemensamma för alla partier (inklusive V och Miljöpartiet) är att de inte nämner orsaken till flyktingströmmarna samt klargör skuldfrågan till varför de flytt. Den ende politikern som sagt som det är är Anders Borg som i ett tacktal till en skrattande amerikansk tankesmedja sa: "Ni skapar krigen, vi får flyktingarna.

Att ignorera orsaken till att människor flyr men påstå att man vill stoppa flyktingarna är extremt hyckleri. Men det är än värre då svenska politiker direkt stöder USA i dess krigshandlingar och ingår nu en krigspakt i.o.m DCA-avtalet. Det är som om brandmännen skulle stoppa folk från att springa ut från ett brinnande hus samtidigt som de sprutar bensin på lågorna. Det är hyckleri och cynism på steroider.

Vill man att flyktingar ska ges en möjlighet att åka hem till sina hemländer bör nedan gälla;

1) Erkännande av att USA:s krig skapar flyktingströmmarna och att dessa krig måste stoppas

2) Kräva att USA ska återuppbygga de länder som förstörts

3) USA ska betala skadestånd till alla flyktingar i Sverige som flytt USA:s krig (Tysklands ersättning till judiska offer kan stå som förebild)

4) I takt med att landet återuppbyggs ska de flyktingar som vill återvända få möjlighet att göra det och få ett startkapital som USA ska betala. De flyktingar som vill stanna i Sverige ska få göra det.

Jag tror flyktingarna skulle välkomna en sådan politik som visar respekt för varför de flytt och kräver ansvar av USA istället för det flyktinghat som samtliga riksdagspartier idag spyr ur sig (ja, även V och Miljöpartiet bidrar genom sin tystnad).

Men, som sagt, faktumet att USA bär skulden är inget som svenska politiker vill/vågar erkänna. Istället ser de till att Sverige ingår en krigsallians med detta krigsgalna land vilket kommer skapa än fler flyktingströmmar.  Ingen av "våra" politiker ställer krav på USA, de slickar alla husse i röven.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta