En skuld behöver inte alltid betalas - i synnerhet inte om skulden är påhittad


De som försvarar dagens penningsystem där banker hittar på skulder från luften som de "lånar ut" till kundkonton brukar legitimera bedrägeriet med att "en skuld måste alltid betalas". Det är ett extremt hycklande argument av flera skäl. Detta då:



1) Banken har inget lånat ut. Det banken hittar på och kluddar på ditt konto är bankens skuld till dig. Lånas inget ut finns ingen skuld

2) Bankerna själva behöver inte betala sina skulder och skyddas av staten genom t.ex insättningsgarantin för att slippa bankrusningar (att det kallas en insättningsgaranti är en direkt lögn, ingenting har satts in på banken då banken, som sagt, hittar på ditt kontoinnehav vid det likaså påhittade "lånetillfället").
Ett annat sätt är att bankerna lägger ned kontor och bankomater och försvårar för folk att ta ut pengar (när du plockar ut sedlar från bankomaten betalar banken av på sin skuld till dig och ditt saldo minskar).
FAKTUM ÄR ATT HELA DAGENS "PENNINGSYSTEM" BYGGER PÅ ATT BANKERNA INTE SKA BEHÖVA BETALA SINA SKULDER TILL KONTOINNEHAVARE DÅ VI SKA TVINGAS ANVÄNDA BANKERNAS SKULDER SOM BETALMEDEL MELLAN VÅRA KONTON (det borde mer rätt kallas bankernas skuldslav-system än ett penningsystem)

3) I Sverige är storbankerna "to big to fail" så om bankerna inte klarar att betala sina skulder hoppar staten in och ger likviditetsstöd

4) När aktiebolag går i konkurs dör skulderna då aktiebolaget är en juridisk person. Detta utnyttjas ofta av allehanda brottslingar. Att aktiebolag ska ses som juridiska personer har många sjuka konsekvenser som jag tar upp här .

5) Om du får en skatteskuld och inte har gjort något brottsligt avskrivs den efter fem år. Det tycker jag är vettigt, en människa ska inte behöva få hela sitt fortsatta liv förstört av en skuld. Men det blir perverst om man jämför med de påhittade skulder som bankerna försatt hela samhället i. Du kommer sitta fjättrad till din påhittade skuld till din bank tills dess du dör. Statens påhittade skulder till privata banker kan ha evig livslängd.

Så bankkramarnas moraliska pekfinger om att "alla skulder måste betalas" är hyckleri på högsta nivå och dessutom ett makroekonomiskt självmord då bankernas parasiterande gör att kostnadsläget för folk och företag blir så högt att landet inte kan konkurrera med länder som håller sina parasitbanker i strama tyglar (t.ex såsom Kina och Ryssland gör vars centralbanker och största banker är statligt ägda och kontrollerade - troligen är detta ett av skälen till risken för ett tredje världskrig - det parasiterande skuldbaserade finansiella systemet i väst slåss för sin "rätt" att suga ut resten av världen).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Få fattar vad BRICS världsvaluta går ut på

ÖB Micael Bydén ska bara hålla käften!

Faktagranskaren professor Andreas Önnerfors tål inte fakta