Skälen till svensk medias Nato-vurmande och ryss/kines-hat

 




Ekonomiprofessor Michael Hudson talar om att USA:s mål har varit det som Brzezinski beskriver i boken "The Grand Chessboard". Dvs se till att Europa och Asien inte integrerar sina ekonomier.


Han tar också upp hur USA avindustrialiserats genom att dess ekonomi finansialiserats iom dollarhegemonin. Enligt Hudson är maktkampen mellan USA och Kina/Ryssland en kamp mellan finansiell och industriell kapitalism. USA har finansiellt sugit ut andra länder och har därför inte behövt ha någon egen industri. Nu när Kina och Ryssland inte vill låta sig bli finansiellt utsugna har USA inga andra motmedel än att genom sanktioner försöka strypa Kina och Ryssland till underkastelse. Men det fungerar inte då Kina och Ryssland är stora ekonomier som kompletterar varandra. USA har alltid föredragit att balkanisera länder till småländer som är lättare att finansiellt plundra.

Sverige har en extremt stor banksektor och är en lydig vasallstat åt USA. Sverige har också avindustrialiserats och lever till stor del på att blåsa upp finansiella fiktioner (såsom börsen, den sk "bostadsmarknaden" etc). De svenska makthavarna har inte mycket annat val än att följa med USA in i graven. De måste framställa ryssar och kineser som yttre fiender för att avleda från att mycket av Sveriges ekonomi bara är ren finansiell luft. Om USA:s hegemoni faller ploppar alla bubblor och illusionen om "det postindustriella samhället" visar sig vara just bara en illusion - därför detta vurmande för Nato. För, såsom ekonomiprofessor Steve Keen brukar säga:

"”I’ve always said, yes, there is a post-industrial society. It’s called “hunting and gathering”

Skaparen av det moderna BNP-måttet, Simon Kuznets, ansåg att det finansiella systemet inte skulle räknas med i BNP-måttet då det inte bidrog med något nyttigt för samhället i form av varor och tjänster - det finansiella systemet var enligt honom en "disservice". Han ansåg även att reklam och militär skulle dras av från BNP då de också var en "disservice".

Så för att sammanfatta: USA har gjort västs ekonomier till finansiella ihåliga spelhålor. Den reella ekonomin ligger i Kina, Ryssland och Asien. De producerande länderna vill inte längre bli finansiellt utsugna av väst, och då i synnerhet av USA:s, finanssystem. USA:s ekonomi håller därför på att falla och kommer då dra med sig många av USA:s vasallstater, däribland Sverige. Svenska makthavare stöder därför USA:s finansdiktatur i hopp om att den ska överleva. Den kommer inte överleva och Sverige begår ekonomiskt självmord genom att fortsätta stödja USA och Nato till vilket pris som helst.

---------------------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
 -----------------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion