Riksbankens lösning på krisen är att öka skulderna i samhället som redan är överskuldsatt

Bankerna kommer inte "låna ut" de 500 miljarder centralbankspengar som bankerna får låna av Riksbanken till företagen. Detta då ett kundkonto hos en bank inte kan innehålla centralbankspengar. Ett kundkonto hos en bank kan bara innehålla bankens skuld på centralbankspengar. Så det bankerna kommer "låna ut" är bankens egna skulder till företagets konto och behålla centralbankspengarna den fått av Riksbanken på sitt Riksbankskonto. Banken har mao inte "lånat ut" ett skit men företaget som redan sitter på pottan kommer hamna i skuld till banken.

Sverige är ett av de mest privatskuldsatta länderna i världen och att skuldsätta företagen än mer är totalt vansinne! Problemet är överskuldsättning och Riksbankens lösning är att se till att bankerna ska tynga ned samhället än mer skulder. Riksbanken och bankerna tar då sitt "samhällsansvar" enligt regeringen! Det är ju för fan bara att göra problemet än större och skjuta kraschen framför sig som kommer bli än värre när den sker!

Dessutom måste bankerna hålla upp bobubblan genom att anskaffa fler boskuldslavar så att inte det pyramidspelet rasar. Ingves sa att Riksbanken inte kan diktera vad bankerna "lånar ut" sina påhitt till. Om bankerna anskaffar nya skuldslavar i form av företagare och skiter i att blåsa än mer luft i bobubblan kommer bostadsmarknaden krascha. Om bankerna istället väljer att pumpa upp bostadsbubblan än mer kommer företagen gå åt helvete. Det kommer mao gå åt helvete oavsett.

Göran Person sa att "Den som är satt i skuld är inte fri". Riksbanken och "våra" politiker har gett sig fan på att allt ska sättas i skuld - dvs göra skuldslavar av hela samhället. Oändlig skuldsättning leder till oändligt skuldslaveri.

Bankerna bör förstatligas och skuldavskrivningar ske samtidigt som Riksbanken ger ut skuldfria pengar som finansierar den reella ekonomin. Den finansiella parasiten bör avlivas.

När bankerna lånar av Riksbanken måste de lämna säkerheter - troligen bostadsobligationer såsom 2008. Riksbanken borde ta över bankerna istället och förstatliga dem.

--------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion