Riksbanken och politikerna begår harakiri på svensk ekonomi

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------
Det idiotiska med ett skuldbaserat betalsystem är att skulder måste skapas för att betala skulderna som systemet skapat. Det är denna totala dårskap som Riksbanken och politikerna försöker hålla liv i genom att i sitt "räddningspaket" sätta företag, stat, kommuner och allmänhet i än mer skuld.

Riksbanken säger att dess uppgift är att säkerställa landets "kreditförsörjning" - krediter är skulder som bankerna föder när de "lånar ut" sina egna skulder. Riksbanken och politikerna uppgift är mao att rädda betalsystemet genom att sätta alla i än mer skuld till banksystemet. 

Vi har ett anti-betalsystem där huvudsyftet inte är att betala skulder - tvärtom - syftet är låta bankerna föda fler skulder så att skulder finns som kan betala av de skulder som bankerna fött tidigare. Låter det som en omöjlighet? Det är en omöjlighet  - du måste inse att det är inte du som är dum i huvudet som inte förstår systemet - det är systemet som är totalt sinnessjukt! Och de största dårarna är Riksbanken och "våra" politiker!

Det här penning och betalsystemet är ett ekonomiskt självmordsprojekt som bara göder bankerna och tar livet på all verklig ekonomi. Det enda rätta är att döda bankerna genom att förstaliga dem och se till att staten kan skapa skuldfria pengar samt avskriva alla påhittade skulder som bankerna stryper samhället med!

"If all bank loans were paid, no one would have a bank deposit, and there would not be a dollar of currency or coin in circulation.

  This is a staggering thought. We are completely dependent on the commercial banks. Someone has to borrow every dollar we have in circulation, cash or credit. If the banks create ample synthetic money, we are prosperous; if not, we starve. We are absolutely without a permanent monetary system.
 

When one gets a complete grasp upon this picture, the tragic absurdity of our helpless position is almost incredible–but there it is."

- Irving Fisher’s “100% Money” 1935

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion