Riksbanken kommer gå över lik i för att rädda bankerna med likviditetsstöd

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Jag kollade upp hur många gånger ordet likviditetsstöd till banker omnämns i förslaget till ny Riksbankslag i min pdf-läsare - 597 gånger sammanlagt! Vad menas då med likviditetsstöd? Jo, helt enkelt att Riksbanken alltid ska försörja bankerna med pengar - om  folk eller företag i den verkliga ekonomin har pengar skiter Riksbanken fullständigt i!

Företag håller på att dö pga coronakrisen då de inte har några intäkter. Men de får inget stöd av Riksbanken. Folk som förlorat jobbet få inga pengar av Riksbanken. Snart ploppar bostadsbubblan och då kommer folk få lämna hus och hem då de inte längre kan betala av på påhittade lån till bankerna - men de kommer inte få några pengar av Riksbanken. Snart kommer folk begå självmord i drös men Riksbanken kommer inte anse sig ha något ansvar för att likhögen växer - Riksbankens uppgift är ju att likviditetsförsörja bankerna oavsett vad som händer i den verkliga ekonomin.

När bostadsbubblan ploppar kommer bankerna kunna sälja de totalt värdelösa bostadsobligationerna till Riksbanken och få pengar av Riksbanken så bankerna går skadeslösa. Men inte en jävla krona kommer Riksbanken ge till den verkliga ekonomin. Den reella ekonomin som går på knäna pga av påhittade skulder till banksystemet ska istället sätta sig i än djupare skuld till bankerna. Bankerna ska suga ut den reella ekonomin till sista blodsdroppen så att den anemiskt självdör - det viktigaste för Riksbanken är att hålla liv i vampyren och skydda den från att exponeras för ljus.

För inget ljus får lysa på vampyren som suger ut oss alla. Wallenbergs ordspråk "att verka men inte synas" är även vampyrernas måtto. Wallenberg säger i dagarna att han är rädd för social oro och uppror - tror fan att han är rädd när utsugningen så uppenbart kommer i dagern!

Bank of Englands fd chef har sagt, citat: "Av alla de många sätt som bankväsendet kan organiseras är det som vi har i dag det sämsta". Han har också sagt att han tror att det kommer en krasch snart samt och att systemet måste ändras. Men den nya Riksbankslagen har syftet att permanenta vampyrens rätt att suga ut oss alla.

För den nya Riksbankslagen kan kort sammanfattas i två regler som befäster bankernas rätt att parasitera på oss alla:

1) Riksbanken ska fortsätta vara självständig så demokratin inte kan påverka Riksbankens beslut

detta för att

2) Riksbanken ska kunna ge bankerna obegränsat likviditetsstöd.

Riksbankens syfte är mao enligt den nya Riksbankslagen att till varje pris rädda bankerna och hålla demokratin borta.

Den nya Riksbankslagen får därför inte få laga kraft! En ny Riksbankslag måste tas fram som säger att bankerna ska nationaliseras när de kraschar. Riksbanken ska inte likviditetsstödja bankerna genom att köpa upp bankernas värdelösa tillgångar. Riksbanken ska demokratiseras och användas för att likviditetsstödja den reella ekonomin. Riksbanken ska användas för att ta död på vampyrerna - inte såsom Riksbanken används idag -   dölja vampyrernas illgärningar i mörker och ge dem offer som de kan suga ut.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion