Företagen har börjat förstå att stödprogrammen är skuldfällor



Bra att företagare börjar förstår att penningsystemet är en skuldfälla. När företagare och löntagare inser att de  blir utsugna av ett parasitärt finanssystem kan de förena sig i kampen mot skuldfällorna som banksystemet satt upp.

För Jennica Jonsson har helt rätt i att statens räddningspaket är en skuldfälla. Men hon tar inte alla led bakåt - gör hon det borde hon skälla på Riksbanken och bankerna. För så här är det:

1) Staten sätter sig i skuld till bankerna genom att "låna" påhitt av bankerna som staten sedan lånar ut till företagen.

2) Sedan måste staten kräva tillbaka "pengarna" från företagen för att betala av på de påhittade lånen till bankerna. Så Jennica Jonsson har helt rätt i att det är en skuldfälla för företagen - men det är ytterst bankerna och Riksbanken som försatt företagen i denna skuldfälla.

Och även staten riskerar hamna i Riksbankens och bankernas skuldfälla, detta då:

3) Om ett företag som tagit del av statens räddningsprogram går i konkurs måste staten betala av på de påhittade "lånen" till bankerna genom skatterna. Mao alla hamnar i skuldfällan som Riksbanken och bankerna gillrat.

Vilket "arbete" har då bankerna utfört för att sätta staten och företagen i ovan påhittade skuld? Jo, någon Nisse på banken tryckte in några siffror på datorn - tog kanske några sekunder.

Riksbanken kan skapa hur mycket pengar den vill - och det gör den! Men inte till den verkliga ekonomin där riktiga företag och människor finns. Riksbanken har sagt sig villig att hitta på 500 miljarder kronor för att köpa upp framför allt bankernas bostadsobligationer som hotas bli värdelösa. Om inte Riksbanken köper bostadsobligationerna kommer bostadsbubblan ploppa.

Så Riksbanken ser det som sin uppgift att mata bankerna med pengar så att de fiktiva värdena på bostäder kan fortsätta vara absurda (för let's face it! Bankerna har pumpat upp värsta pyramidspelet genom sina påhittade krediter till den sk "bostadsmarknaden"). Riksbankens uppgift är mao att hålla uppe bankernas illusioner - den verkliga ekonomin skiter Riksbanken fullkomligt i!

Som Harold Pinter sa lever vi bakom en gobeläng av lögner. Det är dags att riva ned lögnerna nu! Vi måste kräva att:

1) Riksbankens uppgift är att se till att realekonomin har pengar - Riksbanken ska inte hålla uppe bankernas pyramidspel genom att enkom ge dem pengar

2) Förstatliga bankerna: När Riksbanken slutat rädda bankerna genom att köpa upp deras bostadsobligationer kommer bostadsbubblan ploppa. Bankerna kommer då vara insolventa. Staten kan då förstaliga bankerna (såsom staten gjorde under 1990-talskrisen)

2) Att totala skuldavskrivningar sker: När bostadsbubblan ploppar kommer folk sitta med enorma skulder. Det är inte boskuldslavarnas fel att de gått in i Riksbankens och bankernas pyramidspel.

3) Alla finansparasiter som tjänat på bankernas utsugning av allt ska skattas så hårt det bara går. Även en speciell politikerskatt kan skapas där medlöpare som Göran Persson, Reinfeldt, Anders Borg etc förmögenheter och inkomster skattas till 99,99%

4) Riksbankens självständighet ska upphöra och Ingves etc ska plockas bort. Staten kan sedan förse företag, kommuner och medborgare med skuldfria pengar. Riksbanken ska inte längre vara garanten för bankernas skuldfällor och pyramidspel.

--------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion