De flesta som kritiserar det finansiella systemet är själva medlöpare och parasiter


Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Det finansiella systemet skapar ingenting. Det suger tvärtom ut den verkliga ekonomin. Drivkraften för finansparasitismen är att pengar ska föda nya pengar utan egen arbetsinsats. Alla klassiska ekonomer ansåg att inkomster utan egen arbetsinsats var parasitism.

Max Keiser, Marc Farber, George Gammon, Mike Maloney etc har alla gemensamt att de kritiserar det nuvarande systemet men de får inkomster i sömnen genom att mjölka det. T.ex

1) De talar om en normal ränta och fördömer nollränta.

Ränta är inkomster i sömnen, dvs parasitism. Detta i synnerhet i ett skuldbaserat penningsystem där bankerna hittar på skulder från ingenting.

2) De blandar ihop skuldfri valuta med de krediter (skulder) som bankerna hittar på och påstår att vi har ett fiat-system.

Genom blanda ihop statligt utgivna skuldfria pengar (dvs fiat) med bankernas skulder på fiat (det du håller på ditt konto) gynnar de finansparasitismen.


3) De likställer ofta spekulation med investeringar

Att spela på uppgångar på guld, bitcoin etc är spekulation i hopp om att få inkomster i sömnen. Det är parasitism då det inte bidrar till den verkliga reella ekonomin - tvärtom är syftet med spekulationen att suga den verkliga ekonomin. Riktiga investeringar skapar mervärden för hela samhället.


4) De påstår att guld är pengar samt försöker snacka upp värdet på guld.

Guld är en vara. Betalar man med guld sysslar man med byteshandel. Varan guld har väldigt få nyttoanvändningar i den verkliga ekonomin. Det värde guldet har är bara uppumpat av den tro på värde som spekulation lyckas skapa.

Om guld används som bas för det monetära systemet kommer inte guldet i sig användas som pengar. Ingen kommer springa med guldpungar runt halsen och betala varandra med guldmynt. Bankerna kommer "låna ut" sina egna skulder på guld och dessa skuldsedlar kommer användas som betalmedel ISTÄLLET för guld. Mao ett system med en guldbas kommer bli exakt samma skuldbaserade system som idag där bankerna kan parasitera genom skuldsättning och räntan. Guld är och har alltid varit bankirernas räddningsplanka.

Pengar ska inte ha något värde i sig då pengar inget reellt värde skapar. Att lägga värdet i pengarna och inte i varan eller tjänsten är grunden för finansparasitismen

5) De påstår att marknaden kan reglera räntor och sätta rätt värderingar

I ett parasitärt skuldbaserat system är det parasitismen som bestämmer hur saker ska värderas. Enligt t.ex klassiska liberaler som Stuart Mill och Adam Smith, var en fri marknad en marknad fri från parasitism. De finns väldigt lite marknadsvärderingar i ett spekulativt parasitärt finansiellt system.

6) Staten är alltid av ondo

De flesta finansgurusar lägger all skuld på staten. Om bara staten gav fan i att lägga sig i marknaden skulle allt fungera perfekt. Sanningen är den motsatta - om staten höll efter finansparasitismen och skattade inkomster i sömnen maximalt (såsom Stuart Mill ansåg) skulle den reella ekonomin blomstra. Men att ha en stat som rensar ut finansparasitismen gynnar inte Marc Farber, Peter Schiff, etc  (eller för den delen Cornucopia, dvs Lars Wilderäng, här i Sverige) - de lever ju själva på att suga ut andras arbeten.

De har en religiös tro på marknaden och dess osynliga händer - om bara staten håller sig borta kommer allt fixas. De tror att parasitismen kommer försvinna om bara den "osynliga handen" får sköta sig jobb . De blundar för att det är parasiten som håller i handsken. Det är som att tro att en trädgårdsmästare inte behöver rensa bort ogräs och mördarsniglar - trädgårdsmästaren kan lita på att en osynlig hand kommer att fixa det.

De flesta finansgurusar kommer själva från finansvärlden och har fått (och får) sina inkomster genom parasitism. Visst, de säger mycket som är vettigt men man ska nog sila rejält då deras värderingar i mångt och mycket är komna ur den finansparasitism de själva är en del av.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion