Då "finansexperter" är parasiter ska man sålla hårt när man lyssnar på dem

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------

Det är intressant att lyssna på diverse ekonomer i media som får sitt levebröd genom finansiell spekulation påstå att staten inte ska ge företag och medborgare skuldfria pengar då det skulle bryta mot den rena "fria" kapitalismen . 

Visst! Det finns mycket vettigt i det som sägs i t.ex nedan video men de är båda två sk "investerare" som lever på att flytta runt "värdepapper". Det är inget arbete! Som jag brukar tjata om så behöver man inte vara vara marxist för att ha åsikten att detta skyfflande fram och tillbaka med allehanda "värdepapper" (som egentligen bara är någons skulder) är parasitism - klassiska liberaler, såsom Stuart Mill, ansåg t.o.m att det vara parasitism! 

Det blir extra tydligt att Gammon, Lynette Zang, Adam Schiff, Mike Maloney och andra "värdepappersskyfflare" talar i egen sak när de säger att dagens penningsystem är baserat på sk fiat. Dvs de påstår att vi har ett system där staten skapar skuldfria pengar som cirkulerar i samhället. Det har vi inte - de enda fiat som existerar i penningmängden är de 2% kontanterna (sedlar och mynt). Resten av den sk "penningmängden", runt 98%, är skulder som banksystemet hittat på, dvs krediter på fiat. 

Hela dagens finanssystem bygger på att döpa om skulder till olika former av "värdepapper" (obligationer, aktier etc) och skyffla runt dessa. Och dessa "investerare" får sin inkomst genom att spekulera i detta skyfflande fram och tillbaka av olika "värdepapper" - de borde mao inte kallas "investerare" de borde kallas spekulerare i ett finanskasino!

Lösningen enligt dessa "finansexperter" är att det nuvarande ekonomiska systemet måste övergå till att använda guld som pengar. Men ingen kommer ha en guldpung runt halsen och betala med guldmynt. Istället kommer bankerna skapa krediter (skulder) på guld till kundkonton och vi kommer använda dessa som betalmedel istället för guld. Dvs även under en guldbas kommer minst 98% av den sk "penningmängden" bestå av krediter - inte guld. Mao kommer det behövas samma skyfflande av "värdepapper" (läs skulder) som i dagens system.


Överhuvudtaget är det nästintill bara de inom den finansiella sektorn som får uttala sig om ekonomin i media. Man ska vara väldigt kritisk när en parasit berättar hur ett nytt system ska byggas upp när det gamla är utsuget och rasar. En parasit talar i egen sak och vill ha ett nytt system som den kan suga näring ur. Så lyssna med tanken i bakhuvudet att dessa finansparasiter faktiskt hela tiden talar i egen sak - det samma gäller när du läser t.ex Dagens Industri.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion