Coronaviruset påvisar nationalstatens nödvändighet och nyliberalernas frihandels totala vansinne



Att vara för nationalstaten jämställs alltid med att vara rasist. Men mitt försvar av nationalstaten grundar sig inte på rasism. Jag har all förståelse för varför flyktingar tagit sig till Sverige (däremot har jag absolut noll förståelse för samtliga riksdagspartier som stött USA:s krig och imperialism som tvingat dem att fly).

Jag vet inte vem Johan Kjellén var mer är att han var riksdagsledamot för Bondeförbundet. Troligen var han ungefär lika rasistiska som det socialdemokratiska paret Myrdal som trodde på att "bevara rasrenheten" etc. Alla riksdagspartier utan kommunisterna var på den tiden rasister. Idag döljer partierna detta faktum och det suddas ut ur historien. Alla partier borde stå vid den historiska skampålen och skämmas för sin rasism.

Oavsett hur lite jag vet om Kjellén så är hans ord riktiga. Det ekonomiska systemets syfte ska vara att säkerställa försörjningen av landets befolkning - inget annat. Mitt försvar av nationalstaten handlar bara om detta - att demokratin ska styra ekonomin så att befolkningen, både infödda och invandrare, klarar sig även vid en kris.

Nyliberalernas sk "frihandel" har slaktat all form av självförsörjning. Nyliberalerna har lagt upp jordbruket på marknadens heliga altare och den osynliga handen har slaktat alla bönder. Avstånden mellan produktion och konsumtion har gjorts så långa att Sveriges självförsörjning enligt livsmedelsverket är noll.

Nyliberalerna har inbillat oss tro att kapitalets och storföretagens fria rörlighet är frihet. Men att låta multinationella företag och storfinansen fritt gå över nationsgränserna har tvärtom dödat all form av nationell självständighet, lokal ekonomi och självförsörjning. Ett land som är ekonomiskt bundet av storkapitalet och de multinationella företagen är inte fritt. Ett land där all produktion avskaffats och ersatts av nyliberalernas "postindustriella samhälle" är inte fritt - det är ett land som måste tigga när illusionen rämnar. Ett land som låtit de multinationella företagen slakta alla inhemska små och medelstora företag har ingen frihet.

Nyliberalismens frihandel har hela tiden bara handlat om att ge de multinationella företagen och storfinansen möjlighet att träda över nationsgränserna och slakta all nationell självständighet. Småföretag kan inte träda över nationsgränserna så den sk "frihandeln" har aldrig gällt dem - tvärtom har småföretagen varit offerlammen åt nyliberalernas "fria" marknad . Mao har syftet för den sk "frihandeln" varit det motsatta mot vad som målats upp av nyliberalerna - syftet har varit att fjättra nationalstaternas självbestämmande och på så sätt få en demokrati som kryper för storfinansen och de multinationella företagen. Nyliberalismen har varit och är demokratins dödgrävare.

Nyliberalerna har efter att de slaktat den verkliga ekonomin ersatt den med fiktionsbubblor som bostadsmarknaden och börsen.

Alla ska tro sig kunna bli rika genom att spekulera i att pengar kan föröka sig själva. Nyliberalerna har inbillat oss att om bara bankerna får frihet att sätta allt i påhittad skuld till banksystemet genom att få "låna ut" påhittade krediter kommer alla kunna göra bostadskarriär och bli rika. Nyliberalernas "frihet" har i verkligheten bara handlat om att fjättra befolkningen till att bli skuldslavar åt bankerna. Nyliberalerna har inbillat befolkningen att frihet är det samma som att sätta sig i allt högre påhittad skuld till banksystemet.  Folk tror sig äga sin bostad fastän de sitter i skyhög obetalbar skuld till bankerna som dessutom håller bostaden som pant.

Samma sak med börsen. Media har lyckats inbilla folk att börsen har med verklig ekonomi att göra när den i verkligheten till 99,99% bara är en gigantisk spelhåla uppblåst av tron på att alla kan bli rika på spelandet. Dagens Industri, Veckans affärer, TV:s rapporteringar etc handlar nästan bara om casino-verksamheten på börsen.

Den nyliberala kreditavregleringen 1985 var startskottet för omvandlingen till det skuldslavsamhälle nyliberalerna byggt upp. Man kan inte annat än vara full av (äcklad) beundran över hur nyliberalerna lyckats få folk att tro att skuldslaveri åt banksystemet är frihet - det har varit en hjärntvätt av den högre skolan. Men lögnernas draperi kommer rasa - Harold Pinter hade helt rätt i sitt Nobelpristal när han sa att vi lever bakom en gobeläng av lögner.

De politiker, i samtliga riksdagspartier, som varit medlöpare till detta landsförräderi bör ställas inför rätta. De bör fråntas all den egendom de tillskansat sig genom att låta sig bli köpta av storfinansen.

Bankerna bör förstatligas och skuldavskrivningar ske. Riksbankens självbestämmande bör avskaffas och skuldfria pengar skapas för att bygga upp landets självförsörjning igen. En omfördelning av egendom måste ske där de som skott sig genom nyliberalernas parasitism får sin egendom konfiskerad (eller alternativt extremt högt beskattad).

Det är dags för folk att resa sig och bli förbannade och kräva ansvar. Vilken tur för den härskande makten att coronaviruset satt oss i karantän så vi inte kan samla oss nu när alla lögner faller - det är nästan så man skulle kunna tro att det var avsiktligt.
--------------
Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion