Riksbanken erkänner att den skiter i företagen - det är bankernas fiktionsekonomi som ska räddas!

Boken som beskriver hur bank och penningsystemet rent mekaniskt fungerar kan beställas här:
Crash course i hur penning och banksystemet fungerar
--------------
Företagarnas VD säger rakt ut att bankerna inte kommer hjälpa de företag som sitter djupast i pottan i nedan intervju (ungefär vid 22 minuter in i videon).
 ”De hårdast drabbade kommer bankerna inte ta i”

Detta samtidigt som Riksbanken kommer lyfta bankernas bostadsobligation från bankernas balansräkning så bankerna blir av med värdelösa tillgångar - Riksbanken fyller på bankerna med 500 miljarder på deras riksbankskonton. Men det räcker inte - ett nytt räddningspaket av bankerna tillkännagavs av Riksbankens igår på 300 miljarder! Dessutom ska staten sätta sig i skuld med 300 miljarder! Så då är vi uppe i 1100  miljarder kronor för att rädda ett parasitärt banksystem! För alla dessa 1100 miljarder hamnar på bankernas Riksbankskonton (eller som statspapper) och blir en tillgång för bankerna!

Notera att de pengar som Riksbanken ger bankerna INTE kan komma ut i den riktiga ekonomin. Riksbankskontona är ett helt slutet system som bara bankerna kan komma åt. Bankerna kommer inte låna ut dessa 1100 miljarder som hamnar på deras Riksbankskonton - det är en omöjlighet! Men likt förbannat ljuger regering och Riksbanken genom att påstå att dessa 1100 miljarder kommer rinna ut till företagen!

Det bankerna kommer göra är att "låna ut" sina egna skulder till företags kundkonton - skulder som bankerna hittar på vid det likaså påhittade lånetillfället. Det bankerna håller på sina Riksbankskonton kommer de inte låna ut. Bankerna lånar mao inte ut ett skit - för man kan inte "låna ut" sin egen skuld! Men likt förbannat är det just det som bankerna gör!

Det kommer bli en slakt! Och bankerna kommer, som sagt, inte hjälpa de företag som hamnar djupast i pottan. Och även om de blir "hjälpta" av bankerna så kommer de sitta i skiten av all nypåhittad skuld till bankerna.

Riksbanken skiter fullständigt i om företagen går åt helvete - bara bankparasiterna klarar sig! Riksbanken erkänner det när de sjösätter nästa livbåt åt bankerna på 300 miljarder kronor. Riksbanken skriver:

"Utöka köpen av värdepapper med upp till 300 miljarder svenska kronor i år. Köpen kommer vid behov innefatta såväl stats-, som kommun-, och bostadsobligationer."

(vad är en kredit? Jo, det är en skuld! Det Riksbanken säger ovan är mao att Riksbanken ska försörja oss genom att låta bankerna sätta samhället i än mer skuld! Det är precis så jävla vansinnigt som det låter!)
 
Observera att Riksbanken INTE skriver ett ord om att de ska köpa företagsobligationer för att rädda företags balansräkningar på samma sätt som de ska rädda bankernas balansräkningar genom att köpa bostadsobligationer. Mao Riksbanken skiter fullständigt i om företag går åt helvete! Riksbanken bevisar att deras mandat inte går ut på att rädda ekonomin - deras mandat går ut på att hjälpa bankerna sätta allt i i maximal påhittad skuld! Riksbanken är den reella ekonomins dödgrävare!

Och som om det inte räckte! Nu ska staten sätta sig i skuld med 300 miljarder för att rädda banksystemet. Riksgälden ska ge ut statspapper (statsobligationer). Sedan får vi betala bankerna genom skatten. ALLT ska sättas i skuld för att rädda ett parasitärt banksystem!

Ingves och resten av styrelsen bör avgå och ersättas av en ledning som vill rädda den riktiga ekonomin. Bankerna ska nationaliseras och alla påhittade skulder avskrivas. Riksbanken kan sedan skapa skuldfria pengar som ges till företag och medborgare. Bankerna måste fråntas sitt strypande skuldgrepp om den verkliga ekonomin och vi måste få en Riksbank som vill rädda den riktiga ekonomin och inte som nu - bara mata parasiterna!

I Hongkong fick alla medborgare motsvarande 12 000 kronor insatta på sina konton. Dvs QE åt folket!

Vi måste sätta stopp på bankernas utsugeri nu! Vi måste se igenom Riksbankens och politikernas bedrägeri om att lösningen på krisen är att sätta allt i än mer skuld till det parasitära banksystemet - för det är inte lösningen - det är en dödsdom för den verkliga ekonomin!

Hong Kong is handing out $1,200 in cash to 7 million people


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beslutet om Sveriges Nato-medlemskapet är grundat på en utsuddning av historien värre än den i Orwells 1984

Sveriges Natomedlemskap handlar om att försvara västs utsugning av resten av världen.

Nyliberalerna har gjort parasitism och egoism till statsreligion